Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οικονόμου: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η επιλογή από ποιους πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα

Οικονόμου: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η επιλογή από ποιους πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα

Στην Τρίπολη βρίσκεται για να παρευρεθεί στην ειδική- απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αλλά και για να συναντηθεί με μέλη και φίλους του κόμματος ο Γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου.
Πριν λίγη ώρα ο κ. Οικονόμου παραχώρησε συνέντευξη τύπου παρόντος και του μέλους του κόμματος και  αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Νίκου Παγώνη. Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Παγώνης και καλωρορίζοντας τον κ. Οικονόμου  αναφέρθηκε στην σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως θα πρέπει να δοθούν χρήματα από την Πολιτεία και όχι μόνο αρμοδιότητες ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα τα καταφέρει και θα ξεχωρίσει ως περιφέρεια- πιλότος της χώρας. Σημείωσε ακόμα πως η Δημοκρατική Συμμαχία έχει δημιουργηθεί εδώ και 2 χρόνια, έχει 25χιλιάδες μέλη πανελλαδικά και έχει κάνει και ένα ιδρυτικό συνέδριο. Τόνισε δε πως το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να διαφυλαχθεί με οποιοδήποτε κόστος. Από τη δική του πλευρά ο Κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε τρία συγκεκριμένα πράγματα. Αρχικά διευκρίνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης γιατί για το κόμμα δεν υπήρχε το άλλοθι της άγνοιας και η εναλλακτική λύση της χρεωκοπίας θα επέφερε σοβαρά δεινά για τη χώρα και τους πολίτες της κυρίως αυτούς που δεν μπορούν εύκολα να τα βγάλουν πέρα.Το δεύτερο στο οποίο αναφέρθηκε ήταν γιατί φθάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο. Σε αυτό τόνισε πως οι πολιτικοί δεν έκαναν αυτά που έπρεπε στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις του κράτους αλλά απλώς εξαγόραζαν πολιτικό χρόνο και διαχειριζόταν την κατάσταση έτσι ώστε να μην συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος. Και τρίτον σημείωσε πως το διακύβευμα των εκλογών, όποτε και αν γίνουν αυτές είναι από ποιους πρέπει να κυβερνηθεί τελικά αυτή η χώρα. Τόνισε πως έχουν δοθεί από όλους δείγματα γραφής και έχει αξιολογηθεί η ικανότητα και η συνέπεια όλων και θα πρέπει να επιλέξει εκείνους που μπορούν να προβούν στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αφού η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να αλλάξει. Ενώ κλείνοντας την αρχική εισήγησή του ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή με μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις ενώ μίλησε για ανάγκη μείωσης των πολιτικών δαπανών σε ποσοστό 50%, δήλωσε ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες με οποιονδήποτε μπορεί να συμφωνήσει σε προγραμματικό επίπεδο με στόχο την ανάπτυξη της χώρας. "Δεν κάνουμε πολιτική με βεντέτες και με τα μάτια στραμμένα στο παρελθόν" είπε χαρακτηριστικά. Ενώ τέλος σημείωσε πως ο κόσμος οφείλει να μην απέχει από τις εκλογές γιατί ο τόπος πρέπει από κάποιους να κυβερνηθεί και για το λόγο αυτό κυρίως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους και η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελείται από ανθρώπους της κοινωνίας που γνωρίζουν τα προβλήματα γιατί τα ζουν και όχι από "επαγγελματίες της πολιτικής"¨. "Ο κόσμος ας διαλέξει... "σημείωσε "αφού η αποχή είναι ανοχή και συνέχιση των ίδιων πολιτικών που έφερε την κοινωνία μας εδώ που είναι σήμερα" κατέληξε ο κ. Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου