Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Δημοκρατική Συμμαχία για τη διαφθορά στο Δημόσιο


    Η Ελλάδα αξίζει ένα δίκαιο και έντιμο κράτος, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως το κόστος της διαφθοράς έχει αγγίξει κάθε Έλληνα και είναι η ώρα να είμαστε αμείλικτοι, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές προτροπές και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

    «Επί πάρα πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέχονταν το πάρτι διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αρνούμενοι να συγκρουστούν με το πελατειακό κράτος», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ευθύνες στα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου καταλόγισε και ο εκπρόσωπος του κόμματός Δημήτρης Ζαφειριάδης, με αφορμή τις νέες περικοπές στους μισθούς.

    Συγκεκριμένα τα κατηγόρησε ότι δεν κάνουν τίποτα, χρόνια τώρα, για να κόψουν δαπάνες 1 δισ. ευρώ σε «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα, ότι παρέχουν για πελατειακούς λόγους πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στις ΔΕΚΟ, στα 52 και 55 έτη, χωρίς να έχουν πληρωθεί ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και ότι συνεχίζουν χωρίς έλεγχο να πληρώνουν 3,2 δισ. «στο πάρτι σπατάλης» στην υγεία.

    «Τα κόμματα της συγκυβέρνησης οφείλουν να εγκαταλείψουν άμεσα τις λογικές προστασίας των συντεχνιών και των στρατών τους και να λειτουργήσουν προς όφελος της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που πληρώνει καθημερινά τα λάθη του πελατειακού κομματικού κράτους που δημιούργησαν", ανέφερε ο κ. Ζαφειριάδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου