Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Σοβαρό θέμα αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους δημιουργεί το «κούρεμα» των ομολόγων των φυσικών προσώπων. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν προχώρησε σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της χώρας μας γι΄ αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μικροεπενδυτές να είναι σήμερα ξεκρέμαστοι, όπως τόνισε (16/3) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό όπου είχε την ευκαιρία να καταθέσει πρόταση αναπτυξιακής μορφής που θα δίνει προοπτική στους αδικημένους ομολογιούχους.

Η αναξιοπιστία του κράτους απέναντι στον ελληνικό λαό φαίνεται και από τη μη καταβολή των υποχρεώσεών του προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως επεσήμανε (16/3) με ανακοίνωσή του ο γραμματέας του κινήματος Γιάννης Οικονόμου. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το θέμα και παράλληλα να ενεργοποιήσει δράσεις του ΕΣΠΑ, ώστε να τονωθεί η ρευστότητα και να αντιμετωπιστούν τα φέσια στην αγορά.

Το πάρτι διαφθοράς στην υγεία πρέπει να σταματήσει, δήλωσε (16/3) ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημήτρης Ζαφειριάδης αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τις υπερκοστολογήσεις με τις προμήθειες του ΙΚΑ. «Χρειάζονται σκληροί έλεγχοι για να μπει μαχαίρι στις σπατάλες και τη διαφθορά», πρόσθεσε.

Με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το όριο του ενός εκατομμυρίου, η κυβέρνηση επιμένει στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και μεταθέτει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τόνισε (15/3) σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.

Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκλειδώσει κοινοτικά κονδύλια για τους αγρότες ύψους 2,2 δισ. ευρώ τόνισε (15/3) σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στη σχετική επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Την ώρα που ο νέος νόμος για την Παιδεία δεν εφαρμόζεται, όπως φαίνεται και από την αναβολή των εκλογών σε πολλά ΑΕΙ με την ανοχή της κυβέρνησης, το θέατρο σκιών στα Πανεπιστήμια συνεχίζεται:  Όπως αναφέρει (16/3) σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κινήματος, ο νέος υπουργός Παιδείας κλείνει το μάτι στους πρυτάνεις και αφήνει παράθυρα ανοχής, ικανοποιώντας τα αιτήματα τους για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μίλησε η πρόεδρος Ντ. Μπακογιάννη σε εκδήλωση (14/3) που οργάνωσε γι’ αυτό το θέμα  η Γραμματεία γυναικών του κινήματος.

Η πρόεδρος Ντ. Μπακογιάννη πραγματοποιεί περιοδεία στο Νομό Ηρακλείου την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου και θα έχει συναντήσεις και επαφές με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κινήματος από την Κρήτη.

Δείτε εδώ την πρόσφατη δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου