Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

16 δις παραπάνω από το 2004 οι κρατικές δαπάνες το 2011!

16 δις παραπάνω από το 2004 οι κρατικές δαπάνες το 2011!

Ανακοίνωση του υπεύθυνου του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Σκυλακάκη.


Με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του προϋπολογισμού του 2011, οι πρωτογενείς λειτουργικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού το 2011 έμειναν ουσιαστικά οι ίδιες σε σχέση με το 2010 και εξακολουθούν να είναι 16 δις μεγαλύτερες από ό,τι το 2004 (η χρονιά των Ολυμπιακών!).

Για το λόγο αυτό, παρά τις τεράστιες νέες φορολογίες, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε σε σχέση με το 2010 και ως απόλυτο νούμερο και ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το συμπέρασμα.

Η οικονομία συρρικνώνεται όχι γιατί μειώνεται το έλλειμμα, αλλά γιατί το κράτος συνεχίζει να δαπανά πολύ περισσότερο από ό,τι αντέχει η πραγματικότητα της οικονομίας.
Τα κόμματα προστατεύουν όσο μπορούν τους κομματικούς στρατούς τους, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας καταστρέφεται, ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά και η οικονομική αβεβαιότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης για το μέλλον, λόγω της άρνησης των κομμάτων να προχωρήσουν στη συρρίκνωση του κράτους, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου