Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν» αναφέρει (23/3) στο μήνυμά της για την επέτειο της 25η Μαρτίου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. «Όπως οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν την απελπισία σε θέληση για αγώνα, έτσι και εμείς σήμερα να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή, όχι σε αυτοκαταστροφική μανία, αλλά σε μία νέα ανάταση και δημιουργία».

Ο ΟΟΣΑ δικαίωσε πλήρως τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την υιοθέτηση μέτρων χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, όπως το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτούς που δεν έχουν κανένα εισόδημα και η επιμήκυνση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια. Στην τελευταία έκθεση του διεθνούς οργανισμού, που δημοσιοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα,  περιλαμβάνονται  πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης ακριβώς σαν κι αυτές που έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία από τις αρχές του χρόνου

Την ώρα που γραφειοκρατία, διαφθορά, ακρίβεια και εγκληματικότητα κλονίζουν την εμπιστοσύνη στην οικονομία, την απάντηση δεν μπορεί να δώσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και  της καταστροφής, τόνισε (22/3) σε δήλωσή της η πρόεδρος του κινήματος. «Η απάντηση πρέπει να είναι νέες δουλειές, επενδύσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, πάταξη της ακρίβειας και αποτελεσματικό ελληνικό κράτος», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του κινήματος κατέθεσε (21/3) στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση για τις παράνομες μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η Ντ. Μπακογιάννη συναντήθηκε (22/3) με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ και αμέσως μετά δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι να χρηματοδοτηθούν τώρα οι αγρότες για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Η ΔΕΗ να επιστρέψει στους καταναλωτές το χαράτσι που καταργήθηκε ζήτησε (22/3) με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Ζαφειριάδης, ενώ αναφερόμενος στην αυξημένη εγκληματικότητα και στις λογικές αυτοδικίας και ανομίας που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, σημείωσε (22/3): «Η εφαρμογή των νόμων και η τάξη, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αναφερόμενος στις επανειλημμένες αναβολές των εκλογών στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε (22/3) ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης «χαϊδεύουν» τα αυτιά των συντεχνιών και του αριστερόστροφου κατεστημένου των ΑΕΙ, αντί να εφαρμόζουν το νόμο που έχουν ψηφίσει.

Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδα, ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπενθύμισε (21/3) στο ΠΑΣΟΚ ότι είχε αντιδράσει σφοδρά σε ανάλογη πρόταση που ο ίδιος είχε κάνει το 2009 ως αρμόδιος υπουργός.

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου ζήτησε (23/3) ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης ενώ ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του στη Βουλή, ζήτησε (21/3) να επεκταθεί η χορήγηση μεθαδόνης στους τοξικομανείς από όλα τα νοσοκομεία της χώρας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών.

Διαβάστε άρθρο του ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρου Σκυλακάκη για την ανάγκη συσπείρωσης του μεταρρυθμιστικού χώρου ενόψει των εκλογών.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας.

Δείτε εδώ την πρόσφατη δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου