Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΣΥ: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ρύθμισης χρεών των κομμάτων

 



 
Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να αναλάβει κάθε βουλευτής της ευθύνες του απέναντι στους πολίτες, ζητεί η Δημοκρατική Συμμαχία, αντιδρώντας στην κατάθεση τροπολογίας για την ρύθμιση των χρεών των κομμάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμμαχία κάνει λόγο για σκανδαλώδη-τροπολογία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί, όπως επισημαίνει, παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας, και κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι στην ουσία επιδιώκουν να χαριστούν τα κεφάλαια των δανείων τους που υπερβαίνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ.
«Η πρακτική της συγκυβέρνησης είναι προκλητική», υπογραμμίζεται, «και επιχειρεί να λύσει τα οικονομικά αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δίνοντας χρήματα στα κόμματα που δεν δικαιούνται κάτω από το τραπέζι και φορτώνοντας τα χρέη των δύο κομμάτων στους Έλληνες φορολογούμενους».
Επιπρόσθετα, με το επιχείρημα ότι «υπάρχει σχέδιο να περάσει με τη μέθοδο του κατεπείγοντος» η επίμαχη τροπολογία, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τις πολιτικές δυνάμεις «που έχουν την δύναμη κατά τον Κανονισμό της Βουλής, να προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει ο κάθε βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες».




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου