Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Τώρα που επιτεύχθηκε ο στόχος του PSI, το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, ανέφερε (9/3) σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή τη θετική για τη χώρα μας εξέλιξη.

Τώρα χρειάζεται η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση των χρεών στον ιδιωτικό τομέα επεσήμανε (9/3) σε δήλωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Ενα βασικό θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί είναι πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών για τα φυσικά πρόσωπα που αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με τις αποταμιεύσεις τους. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την αρχή επισημάνει την ανάγκη να προστατευθούν οι μικροεπενδυτές από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

«Όλο το βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη» δήλωσε (7/3) η Ντ. Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η πρόεδρος του κινήματος είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ζαν Ασελμπορν και με τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF). Αντικείμενο των επαφών της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Λουξεμβούργο ήταν η ελληνική οικονομία και η αναπτυξιακή στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα.

Η Ντ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε (8/3) «ντροπή και ευθεία απόπειρα νομότυπης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος» την (αποσυρθείσα τελικώς) τροπολογία που θα χάριζε στα μεγάλα κόμματα τα χρέη τους, ενώ το Γραφείο Τύπου του κινήματος χαρακτήρισε (9/3) κουκούλωμα τη συμφωνία με τη Siemens και επεσήμανε ότι δεν αποκαλύπτει ποια κόμματα και ποιοι πολιτικοί πήραν τις μίζες των 100 εκατ. ευρώ.

Για τα δύο αυτά θέματα ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε (9/3) ότι το γεγονός ότι και οι δύο παραπάνω ενέργειες επιχειρήθηκαν την ημέρα της επιτυχούς περάτωσης του PSI προσβάλει τη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. «To ζημιογόνο για τον τόπο σύστημα όχι απλά καλά κρατεί αλλά αυθαδιάζει», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Με αφορμή την εκτίναξη της ανεργίας στο 21% ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε (8/3) ότι η αναβλητικότητα και οι ανεπάρκειες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σκοτώνουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. «Δίχως άλλες αναβολές πρέπει να ενεργοποιηθούν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ, να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία, να αρθεί το πλήθος αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας» αναφέρει ο κ. Κοντογάννης.

Για τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου δήλωσε (7/3) ότι η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα του τόπου εφαρμόζοντας γενναίες μεταρρυθμίσεις επιλέγει για ακόμα μια φορά να ανακατέψει την τράπουλα.

Σχετικά με το αλαλούμ στο τέλος των ακινήτων ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε (6/3) ότι «τα κόμματα της συγκυβέρνησης πρέπει τώρα να βάλουν τέλος στο χάος που έχουν δημιουργήσει».

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου πραγματοποιείται στην Αθηναΐδα (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Για περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα, κλπ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Νεολαίας εδώ.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου πραγματοποιείται επίσης στην Αθηναΐδα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος.

Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου οι γυναίκες της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα: «Η Ενημέρωση είναι Δύναμη: η σημασία της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού». Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθει στο ξενοδοχείο Royal Olympic, θα απευθύνει χαιρετισμό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε εδώ τη δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.



Συμφωνείτε με τις θέσεις μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου