Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη: Είδε υποψηφίους, αλλά δε βλέπει αυτοδυναμία η Ντόρα…

Του ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
«Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για κανένα κόμμα» σημείωσε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία πραγματοποιεί από χτες επίσκεψη στην πόλη και περιοδείες σε νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα είναι «αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συνεργασία κομμάτων πάνω σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». «Εμείς αποκλείεται να συνεργαστούμε  με κόμματα που έστω και εμμέσως θέλουν η Ελλάδα να βρεθεί εκτός του ευρώ», σημείωσε η πρώην υπουργός εξωτερικών
Η κ. Μπακογιάννη απέκλεισε να υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες του κόμματός της, κλείνοντας ουσιαστικά τα σενάρια που έφεραν το κόμμα της να συμμαχεί προεκλογικά με το Στέφανος Μάνο για να δημιουργηθεί ένα μπλοκ φιλελεύθερων κομμάτων που θα κατέβαινε μαζί στις εκλογές. «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, απλά αναγράφεται σε επίπεδο σεναρίων», σχολίασε, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τα δύο κόμματα (Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση) να μην καταλήγουν τελικά σε προεκλογική συμφωνία.
Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε πέντε προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος της χώρας, όπως η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, η μείωση κατά 50% των μισθών των πολιτικών, καθώς και η αναστολή τω κομματικών επιχορηγήσεων. «Η ψήφος στην Ελλάδα είναι η πιο ακριβή ψήφος σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε την πρότασή της για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Αυτός ο νόμος οδηγεί στην κάλυψη οποιαδήποτε υπουργού. Δεν μπορεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στην πλατεία Συντάγματος και να μη συμβαίνει τίποτα», σημείωσε.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε κοντά στις εκλογές», τις οποίες προσδιόρισε στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου. Προεκλογικό ήταν και το κλίμα στη συνέντευξη τύπου, όπου έδωσαν το παρών πολλοί από τους υποψήφιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Γκλαβάκης, Νίκος Ταχιάος, Εφη Θεοδωράκη, Βασιλική Νάκου, Γιάννης Ποντίκης, Χρήστος Θεοδωσάς και Γιάννης Ζούκας για την Α’ και οι Θανάσης Δαδάλας, Σπύρος Χαϊτίδης και Παύλος Ξανθόπουλος για τη Β’.
Το πρωί αλλά και το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη είχε συναντήσεις με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι, όπως η Τάνια Κυριακίδου αλλά και ο πρόεδρος των Πολυτέκνων και δημοτικός σύμβουλος του Κώστα Γκιουλέκα Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.
Με  Μπουτάρη
Επίσης η κ. Μπακογιάννη είχε και μια εκτός προγράμματος συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης περνούσε το πρωί τυχαία κάτω από τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη συμβολή της οδού Νίκης και της πλατείας Αριστοτέλους και κάποιο στέλεχος του κόμματος τον αναγνώρισε και τον ειδοποίησε ότι η κ. Μπακογιάννη ήταν στα γραφεία. Ετσι οι δύο τους τα είπαν για λίγο στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Προτάσεις πάντως για να είναι υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ δεν έπεσαν…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου