Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

  












Αυτή η προεκλογική περίοδο έλεγαν όλοι ότι θα είναι σύντομη, στην πραγματικότητα όμως η προεκλογική περίοδο άρχισε από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε ότι είχαμε αντιληφθεί όλοι μας εδώ και δύο χρόνια, ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει.
Παράλληλα ο Σαμαράς είδε την ευκαιρία να πατήσει επάνω στα αποκαΐδια της Ελλάδας για να κυβερνήσει όσο ποιο σύντομα μπορεί με όποιο κόστος λαϊκίζοντας, πουλώντας ψέμα, τσαμπουκά και εκβιάζοντας θεωρώντας εσφαλμένα ότι είναι η μόνη λύση για τον τόπο.

Και ενώ περιμένουμε όλοι οι Έλληνες τις εκλογές, στην ερώτηση τι θα ψηφίσουμε αρνούμαστε να απαντήσουμε και σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά λέγοντας « δεν ξέρω δεν απαντώ», ποσοστό που αυξάνεται συνέχεια εδώ και ένα χρόνο. Δεν αναφέρομαι βέβαια στις δημοσκοπήσεις, αναφέρομαι σε πραγματικά νούμερα από τις ερωτήσεις που κάνω εγώ στον δρόμο, στην καφετέρια, στο super market και όπου αλλού μου δοθεί η ευκαιρία για κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν απάντηση γιατί η πραγματικότητα τους έχει σαστίσει και τους έχει προβληματίσει, πιστεύω βέβαια ότι ο καθένας μας γνωρίζει ότι η ψήφος τους αυτή έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα όσο ποτέ και θα πρέπει να ψηφίσουν με σοβαρότητα την ημέρα των εκλογών γιατί ο λαϊκισμός και η εθνικιστικές κραυγές δεν θα μας σώσουν. Θα μας σώσει όμως η επένδυση σε πρόσωπα για το μέλλον αυτού του τόπου, πολιτικούς με πρόγραμμα σοβαρότητα που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό ξέροντας τι θα πουν, πώς θα το πουν και πάνω από όλα να διαβάζουν σωστά αυτά που πρέπει για να μην ξαναμπεί ξανά γίνει στόχος ο Έλληνας πολίτης ως την εύκολη λύση.
Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι προτάσεις της γενιάς των 30ρηδών; των 40ρηδών τι θέλουμε από τα κόμματα; Πώς θα κάνουμε την ανανέωση χωρίς όρους και κριτήρια; Πώς θα γίνουν αυτά που πρέπει αυτά που επικαλούμαστε και αποζητούμε στην Ελλάδα χωρίς να ακούσουμε, παρακολουθήσουμε τα προγράμματα των κομμάτων; Πώς απαντάμε στην ερώτηση « τι θα ψηφίσετε» χωρίς να ξέρουμε τι μας προσφέρουν και κατά πόσο είναι εφικτά αυτά που μας προσφέρουν ώστε να χτίσουμε ένα νέο υγιές μέλλον; Η ουσία δεν είναι απλά η διαμαρτυρία, η ουσία είναι η ψήφος σε ένα κόμμα ανάλογα με την σοβαρότητα του, την προοπτική του και το πρόγραμμα του για να έχουμε την ανανέωση που ζητάμε.
Οι ευθύνες μας των 30ρηδών και των 40ρηδων είναι μεγάλες για το τι μέλλον θα ακολουθήσει η Ελλάδα, όλοι είχαμε ενταχθεί στο σύστημα του δικομματισμού ο οποίος πέθανε, όλοι οι δυσαρεστημένοι και οι αναποφάσιστοι θα πρέπει να διαλέξουν από το καινούργιο αυτόν που πείθει με τις προτάσεις του, που είναι ικανός και δεν λαϊκίζει για να αρέσει αλλά προσπαθεί. Δεν έχει ουσία πλέον ποιος θα μας δώσει ψέματα περισσότερο αλλά ποιος θα σώσει ότι έχει απομείνει ώστε να τον βοηθήσουμε να χτίσει νέα γερά θεμέλια.
Η Δημοκρατική Συμμαχία εκτός των θέσεων και των προτάσεων για να βγούμε από την κρίση, συμμετέχει και σε κοινωνικές δράσεις, ομάδες σκέψεις, που προσφέρουν ανακούφιση και αδιέξοδο σε συνανθρώπους μας δίνοντας έτσι και σε εμάς μια αδιέξοδο πολιτική διότι μέσα από αυτές τις δράσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει στην πράξη ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον πολίτη σήμερα.
Σκοπός των εφικτών και αληθινών προτάσεων για εάν καλύτερο μέλλον, καθώς και των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει η Δημοκρατική Συμμαχία είναι να φέρει κοντά της, νέους που απεχθάνονται την πολιτική όπως την γνώρισαν και ανθρώπους που αδυνατούν να ξεπεράσουν κομματικές καταβολές και κάθε είδους ατομικές δεσμεύσεις.
Ας δώσουμε λίγο χρόνο στην αναζήτηση των σοβαρών προτάσεων, ας παρακολουθήσουμε τα κόμματα τι λένε πώς το λένε και ας κρίνουμε με γνώμονα το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου