Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μαρία Μπουκουβάλα

Υποψήφια Βουλευτής Ά Πειραιώς και Νήσων

Βιογραφικό Σημείωμα


Η Μαρία Μπουκουβάλα του Ευαγγέλου, γεννήθηκε στην Αθήνα , αλλά κατοικεί στον Πειραιά.

Κόρη του στρατηγού Ευαγγέλου Μπουκουβάλα και της οδοντιάτρου Ελένης Σπανοπούλου Μπουκουβάλα, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην ελληνική επαρχία.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου εισήχθη με εισαγωγικές εξετάσεις.
Κατά την άσκηση ειδικότητας εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Farnborough, στο Λονδίνο, κατόπιν στο Τζάνειο Γ.Ν.Πειραιά, στο 401 ΓΣΝΑ και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας Πειραιά.

Επίσης εργάσθηκε ως Αγροτικός ιατρός στην Άνδρο, επί διετία.

Από το 1995 ιδιωτεύει στον Πειραιά.

Παράλληλα, διετέλεσε ελεγκτής ιατρός ,σε τρεις μεγάλους ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Ο.Π.Α.Δ., Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Πειραιά- Ε.Τ.Α.Α.

Η αποκάλυψη ποικίλων ατασθαλιών κατά τη διάρκεια της θητείας της ως ελεγκτού, αλλά και προηγουμένως ,υπήρξε η αφορμή να ασχοληθεί με τα κοινά.

Ως Γραμματεύς της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Κατόπιν ως Διαμερισματική Σύμβουλος με το Χρήστο Αγραπίδη, ως μέλος της ΝΟΔΕ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ , ως Εκλέκτωρ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και ως Τακτικό μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών του Πανελλ. Ιατρ. Συλλόγου.

Το 2009, συμμετέχει στις Βουλευτικές Εκλογές ως υποψήφια στη Α΄Πειραιά.

Το 2011, εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον συνδυασμό της Β. Ανεμοδουρά.

Αναπτύσσει δράση στον Πειραιά αρθρογραφώντας κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ,οργανώνοντας εκδηλώσεις με αντι-μνημονιακό χαρακτήρα , με μεγάλη επιτυχία. Το 2011, στο Ε.Β.Ε.Π., με τίτλο ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, φιλοξενεί πάνω από 600 άτομα, ενώ συμμετέχουν σημαίνοντα στελέχη όπως ο Βουλευτής Α. Νεράντζης, ο Αλέξης Μητρόπουλος κι ο Βασίλης Κικίλιας.
Ιδρύει με τον Ι. Κανατσέλη και τον δικηγόρο-οικονομολόγο Ηλία Σκαφιδά τον πολιτιστικό Σύλλογο- Δίκτυο Αλληλεγγύης ΕΝ ΠΛΩ, όπου παραμένει Γραμματεύς. Οι εκδηλώσεις του συλλόγου, αποτελούν γεγονότα στην Πειραϊκή κοινωνία με αντίκτυπο και προβληματισμό, ειδικότερα σε άτομα χωρίς πολιτικό προσανατολισμό.

Είναι μητέρα, του Λεωνίδα Κουτσούκου, απόφοιτου ναυτιλιακής σχολής, ο οποίος εργάζεται στην ναυτιλιακή επιχείρηση του πατέρα του.

Μιλά καλά γαλλικά και αγγλικά.

Διδάχθηκε την γερμανική γλώσσα.

Ασχολείται με την μουσική και τη ζωγραφική.

Γράφει και αρθρογραφεί .(www.fonipeiraioton.gr-http://fonipeiraioton.blogspot.com)

Ασχολήθηκε με την πολιτική, ως επιτομή και συνισταμένη δυνάμεων προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Την εποχή μας, τα πάντα αναπροσδιορίζονται υπό καθεστώς σκληρών και επίπονων διαδικασιών.

Ήρθε η ώρα να «κάνουμε κάτι», από καθήκον και ηθική δέσμευση, όχι από ψυχρό σαρκοβόρο ωφελιμισμό και καταστροφική ιδιοτέλεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου