Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πορεία της ελληνικής οικονομίας – Έκθεση Τράπεζας της Ελλάδος

Πορεία της ελληνικής οικονομίας – Έκθεση Τράπεζας της Ελλάδος

Η σημερινή έκθεση του κ. Προβόπουλου περιέχει οδυνηρές αλήθειες και διαπιστώσεις για την κατάσταση της οικονομίας μας. Η ύφεση φέτος θα φτάσει το 5% και η ανεργία θα ξεπεράσει το 19%. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος  καλεί την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου να εφαρμόσει το πρόγραμμα της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας ότι, εάν τεθεί σε αμφιβολία η βούληση της νέας κυβέρνησης να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, τότε η χώρα μας θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση.

Η Τράπεζα της Ελλάδος καλεί στην ουσία τα κόμματα εξουσίας να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση και συνιστά συνεχή προσπάθεια – χωρίς αποκλίσεις από τους στόχους – για να μην ξεφύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το κόμμα που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής αυτών των μεταρρυθμίσεων και η πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη το έχει κάνει σημαία του προεκλογικού αγώνα μας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση του κ. Προβόπουλου ότι για την ανάπτυξη απαιτείται πρωτίστως κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα, η οποία δεν μπορεί να γίνει όσο το κράτος θα δεσπόζει στην οικονομία.


Τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινίζει» - λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.  Έτσι και οι δύο αδιόρθωτοι πολιτικοί αρχηγοί των πρώην μεγάλων κομμάτων δεν παίρνουν την απόφαση να αναμετρηθούν στα κανάλια, ενώ μας χωρίζουν σχεδόν δέκα μέρες από τις εκλογές. Ο ένας θέλει (Βενιζέλος), ο άλλος όμως κάνει το δύσκολο (Σαμαράς) και το θέμα παραπέμπεται στη διακομματική επιτροπή.

Είναι προφανές ότι και οι δυο μπορούν να συνεννοηθούν πολύ ωραία όταν πρόκειται να γεμίσουν τα κομματικά ταμεία τους. Δυσκολεύονται όμως να τα βρουν, όταν το ζητούμενο είναι να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα και να δώσουν εξηγήσεις για τα λάθη και τις παραλείψεις τους που μας έφεραν στο σημερινό χάλι.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και η πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη είναι έτοιμοι να πάρουν μέρος σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό και άλλου είδους διάλογο που θα έχει στόχο τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση ιδεών και προτάσεων για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Εμείς είμαστε έτοιμοι, οι άλλοι γιατί δεν θέλουν; Τί φοβούνται;


Αυξήσεις τιμολογίων στις ΔΕΚΟ

Η αύξηση στα εισιτήρια των λεωφορείων και στα τιμολόγια ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ βρίσκει εντελώς αντίθετη τη Δημοκρατική Συμμαχία. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης επιλέγουν την παλιά, δοκιμασμένη τακτική της επιβάρυνσης του ελληνικού λαού με νέα χαράτσια, που θα επηρεάσουν δραματικά την καθημερινότητά του.

Αντί να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις, να μειώσουν το κράτος και να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, οι δύο αδιόρθωτοι θα υποχρεώσουν τον ελληνικό λαό να σφίξει κι΄ άλλο το ζωνάρι για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, στις οποίες κυρίαρχο ρόλο συνεχίζουν να παίζουν οι κομματικοί/συνδικαλιστικοί στρατοί των λεγομένων μεγάλων κομμάτων.

Δεν τολμούν να τους θίξουν, όπως δεν τόλμησαν να το κάνουν τους έξι μήνες που συγκυβερνούν. Όπως δεν τόλμησε να το κάνει το ΠΑΣΟΚ στα δυόμιση χαμένα χρόνια της κυβέρνησής του. Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός λαός θα τους τιμωρήσει στις 6 Μαΐου. Τους κατάλαβε πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου