Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Συμμαχία για την Ελλάδα» το κόμμα Ντόρας - Μάνου




 

Τη νέα κεντρώα καθαρά ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη στο πολιτικό σύστημα επιχειρούν να συγκροτήσουν η Ντόρα Μπακογιάννη με το Στέφανο Μάνο που ήδη έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία να συνεργαστούν.
Τόσο ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ όσο και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κινούνται με στόχο τη συγκρότηση φιλοευρωπαϊκού μετώπου μεταρρυθμίσεων στο οποίο χωρούν όλοι όσοι πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη χωρίς να έχει την παραμικρή σημασία αν προέρχονται από την δεξιά ή την αριστερά.

«Μία είναι η διαχωριστική γραμμή. Είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους το λαϊκισμό της δραχμής», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ από την πλευρά του ο Στέφανος Μάνος έκανε ένα βήμα παραπέρα καθώς αναφέρθηκε στη Δράση, τη ΔΗ.ΣΥ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, σε πρώτη τουλάχιστον φάση η συνεργασία Ντόρας-Μάνου θα ονομαστεί «Συμμαχία για την Ελλάδα» ενώ επικεφαλής θα τεθεί τρίτο πρόσωπο το όνομα του οποίου κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και μάλλον δεν θα είναι ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε ο Αλέκος Παπαδόπουλος όπως ακούστηκε και γράφτηκε.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση θα εξακολουθήσουν να διατηρούν την αυτονομία τους ενόψει των ανακατατάξεων που αναμένονται στο πολιτικό σύστημα αλλά είναι σαφές ότι επιχειρούν να στήσουν ένα ευρωπαϊκό μέτωπο που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και θα αποτελέσει τη νέα ευρωπαϊκή κεντρομόλο πολιτική δύναμη, σε αντίθεση με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μιλά για φιλοευρωπαϊκό μεν πλην όμως κατ’ ανάγκην κεντροδεξιό μέτωπο.

Μάλιστα η κα Μπακογιάννη συζητάει ακόμα και με πρόσωπα από την ευρωπαϊκή αριστερά ενώ στο Πολιτικό Συμβούλιο ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία και πως είναι διατεθειμένη να κάτσει στο τραπέζι με τον οποιονδήποτε – ακόμα και με τη ΝΔ – αλλά και να κάνει βήματα πίσω με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Έκρουσε δε καμπανάκι κινδύνου καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός κραχ κατά τη διάρκεια της προσεχούς προεκλογικής περιόδου και τονίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για ομαλή διαδικασία μετάβασης από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα αλλά για κατάρρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου