Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αχιλλέας Ιωακειμίδης: Συνεργασία με όρους

Ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών.
Η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελεί τη μοναδική θετική επιλογή εκείνων που επιθυμούν και επιδιώκουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο δρόμο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Την επομένη των εκλογών θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα στις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Τις επισημάνσεις αυτές για τις μετεκλογικές εξελίξεις έκανε ο κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στην εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών.
Πιστεύετε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα διαψεύσει τα προγνωστικά και θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών;
Η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελεί τη μοναδική θετική επιλογή όσων επιθυμούν και επιδιώκουν την υπευθυνότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αν και μόλις με δύο χρόνια ζωής, πολλές φορές κινηθήκαμε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, επιλέγοντας να γίνουμε περισσότερο χρήσιμοι, παρά πρόσκαιρα ευχάριστοι.
Και η συνειδητή στάση μας αυτή πιστεύουμε πως θα εκτιμηθεί από τους πολίτες, οι οποίοι αποφασίζουν σε τελική ανάλυση στις εκλογές και όχι οι δημοσκοπήσεις, οι τελευταίες εκ των οποίων έδειχναν μια δυναμική τάση ενίσχυσής μας λίγο πριν από την απαγόρευσή τους. Βέβαια, οι αναφορές των δικών μας οργανώσεων, οι ενδείξεις που διαθέτουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταπόκριση στην εκλογική μας καμπάνια μας κάνουν να πιστεύουμε πως πραγματικά θα κάνουμε την έκπληξη και πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα στις μετεκλογικές εξελίξεις, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις της στη διάσωση και τη σωτηρία της χώρας.
Ως νέος άνθρωπος, τι θα απαντούσατε σε όσους θα αμφισβητούσαν τη διάθεσή σας να προσφέρετε στα κοινά, υποστηρίζοντας ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να αλλοτριώσει τις καλές προθέσεις των υποψηφίων;
Θα τους έλεγα πως κατεβαίνω υποψήφιος για πρώτη φορά, ακριβώς επειδή δεν θα ήθελα σε αυτές τις πιο κρίσιμες εκλογές εδώ και πάρα πολλά χρόνια να αφήσω να αποφασίζει κάποιος άλλος για τη γενιά μου. Γιατί με αυτή τη λογική της άρνησης και της μεμψιμοιρίας τίποτε δεν θα αλλάξει και θα χάσουμε την ιστορική ευκαιρία που έτυχε στη γενιάς μας.
Σε αυτό βασίζεται και η αλλοτρίωση και η διαφθορά και η κάθε παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος: στην άρνηση και την παραίτηση από τα κοινά. Αν διεκδικήσουμε το χώρο μας, θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα και θα καταφέρουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, με το να ζήσουμε όπως μας αξίζει.
Με ποια κόμματα θα συνεργαζόταν η Δημοκρατική Συμμαχία την επομένη των εκλογών;
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που δεν υπεκφεύγει από τις πολιτικές του ευθύνες για τη σωτηρία της χώρας.
Για το λόγο αυτό είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τον οποιονδήποτε άλλο πολιτικό χώρο, υπό δύο προϋποθέσεις: να υπάρχει συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας και κυβερνητικής σύγκλισης, στην κατεύθυνση της στήριξης της ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας, στον πυρήνα του ευρώ και στην υιοθέτηση των απαραίτητων και από καιρό αναγκαίων θεσμικών, οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες το πολιτικό κόστος και η συντεχνιακή αντίληψη του κράτους τις είχαν καταστήσει «κενό γράμμα», κάνοντας μονόδρομο τις οριζόντιες περικοπές και θλιβερή πραγματικότητα την ύφεση.
Η στήριξη και παρουσία μας δε σε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας, εκτός του ότι θα προτείνει λύσεις, θα λειτουργεί και κριτικά, επιδιώκοντας να είμαστε ένας πόλος ελέγχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου