Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Χάθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί πολλά ερωτήματα, επιτείνει τη σύγχυση και δεν δίνει προφανή λύση διακυβέρνησης». Με μία γραπτή δήλωση περίπου στη μία τα ξημερώματα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Οπως πρόσθεσε, «πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη». Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του κόμματός της, που μένει τελικά εκτός Βουλής, η κ. Μπακογιάννη είπε πως «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η είσοδος του κόμματος στην επόμενη Βουλή. Μια μάχη χάθηκε, όχι ο πόλεμος». Οσο για την επόμενη μέρα της παράταξής της, είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια χρήσιμη και λογική φωνή. Και αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε».
Η χθεσινή εκλογική βραδιά πάντως μετετράπη σε θρίλερ για τη Δημοκρατική Συμμαχία. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα exit polls - τα οποία έδειχναν ότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη καταγράφει ποσοστά από 2% έως 2,8% που δεν του εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή - τα στελέχη και οι φίλοι της Συμμαχίας που είχαν συγκεντρωθεί στο «στρατηγείο» της παράταξης στη Λ. Συγγρού 47 αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα.
Η κ. Μπακογιάννη έφθασε στα γραφεία του κόμματος λίγο πριν από τις 8 το βράδυ. Αρχικά πρόθεσή της ήταν να μην πάει και να μην προβεί σε δήλωση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, λόγω του θανάτου της μητέρας της χθες τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου