Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Μπακογιάννη - Φέρχοφσταντ

Συνάντηση Μπακογιάννη - Φέρχοφσταντ




Κριτική στις αποφάσεις των Μέρκελ – Σαρκοζί, αφού όπως είπε αυτοί οι δύο ηγέτες τα τελευταία 2 χρόνια δεν έπαιρναν μέτρα αλλά ημίμετρα, τα οποία είχαν κόστος 1 τρισ. ευρώ σε φόρους στους Ευρωπαίους, έκανε ο επικεφαλής των "Φιλελεύθερων Ευρωπαίων Δημοκρατών" και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματός του με τη "Δημοκρατική Συμμαχία" στην Αθήνα.

Κυρίαρχο θέμα στο συνέδριο της συμμαχίας των "Φιλελεύθερων Ευρωπαίων Δημοκρατών" και της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" ήταν η Ελλάδα.

Ο Γκι Φέρχοφσταντ τάχθηκε υπέρ του ευρωομόλογου, ενώ σχετικά με το θέμα τοποθέτησης Επιτρόπου στην Ελλάδα ανέφερε ότι αν έπρεπε να τοποθετηθεί στην Ελλάδα θα έπρεπε να σταλεί και σε άλλες 14 χώρες, αφού, όπως τόνισε, μόνο η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία πληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ.

"Δεν αρκεί να υπάρχει συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φέρχοφσταντ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στη χώρα μας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει "Plan B", αν δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο το νέο μνημόνιο, η απάντηση ήταν "όχι", εννοώντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι υπάρχουν κόμματα που “κλείνουν το μάτι” στη χρεοκοπία, και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δώσει μια απάντηση εάν γυρίσουμε στη δραχμή πως θα εισάγει η Ελλάδα ενέργεια, πετρέλαιο και φάρμακα.

"Οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους 'κλείνουν το μάτι' στη δραχμή πρέπει να πουν στους Έλληνες, πως στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και γυρνάγαμε στη δραχμή, το εισόδημα που σήμερα κατά μέσο όρο μειώνεται κατά 20-25%, θα μειωνόταν κατά 80-85%", είπε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση αν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" διευκρίνισε πως μόλις δει τη συμφωνία θα πάρει επίσημη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου