Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Αγαπητέ / ή Νίκο ,

Πιστή στις εξαγγελίες της, η Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε (23/2) στη Βουλή πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 για την καλύτερη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος και την εξοικονόμηση δαπανών, αλλά και ως έκφραση αλληλεγγύης του πολιτικού κόσμου προς όλους τους πολίτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Με τη δρομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος για να βγει η χώρα μας από την κρίση, ανέφερε (24/2) σε δήλωσή της μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μετά και την ψήφιση από τη Βουλή (23/2) του σχεδίου νόμου για το PSI σημασία έχει να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να δοθούν κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα.  Αυτό τόνισε η πρόεδρος του κινήματος στους ξένους συνομιλητές της (Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Ολλανδική τηλεόραση, Radioeins Βερολίνου, Βαυαρική Ραδιοφωνία και WDR 5 Κολωνίας) αυτή την εβδομάδα, εξηγώντας  την κατάσταση στην Ελλάδα και καλώντας τους ξένους να έρθουν στη χώρα μας όχι μόνο ως τουρίστες αλλά και ως επενδυτές.

«Η κρίση πρέπει να αλλάξει τη νοοτροπία μας» επεσήμανε (23/2) η Ντ. Μπακογιάννη στην εκπομπή «Πρωινό ΣΚΑΪ» και να οδηγήσει σε αλλαγές που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα τονώσουν την οικονομία.

Σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης επισημαίνει (23/2) ωστόσο ότι η  ταχύτητα με την οποία προχωρεί η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ταχύτητα των αποκρατικοποιήσεων.

Η Δημοκρατική Συμμαχία κρίνει θετικά την ελάφρυνση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά, όπως τόνισε (24/2) σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανάλογη αντιμετώπιση πρέπει να έχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της επιδότησης των επιτοκίων των όλων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έφερε (24/2) στη Βουλή το κρίσιμο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προς την κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, οι οποίοι μένουν μετέωροι με τις ισχύουσες διατάξεις. Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης, οι βουλευτές του κινήματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να διεκδικούν τις οφειλόμενες αποδοχές και αποζημιώσεις.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον βουλευτή που έχει βγάλει στο εξωτερικό μεγάλο χρηματικό ποσό, η Δημοκρατική Συμμαχία επανέλαβε (24/2) τη θέση της για ανάρτηση στο Διαδίκτυο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων τους,  ώστε να πληροφορείται ο πολίτης εάν και πόσο πλούτισαν όσο καιρό ασκούσαν εξουσία. Για το ίδιο θέμα τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο βουλευτής του κινήματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφεραν (22/2) στη Βουλή ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή, για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά πάνω στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η πρόεδρος του κινήματος Ντ. Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Διαβάστε εδώ για την πρόσφατη δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.



Συμφωνείτε με τις θέσεις μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου