Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα: Πάνω απ όλα το συμφέρον της Ελάδας

Ντόρα: Πάνω απ όλα το συμφέρον της Ελάδας

 
Ντόρα: Πάνω απ όλα το συμφέρον της Ελάδας

«Η επιτυχία ή η αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου αφορά όλους τους Έλληνες και όχι οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ», διεμήνυσε η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναφέροντας πως μαζί με τον πρωθυπουργό έχουν πολύ μεγάλο βάρος πάνω τους.

«Όλοι συνειδητοποιούμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και κανένας δεν πρέπει να επιλέξει επένδυση σε προσωπικό ή κομματικό κεφάλαιο αλλά θα πρέπει να έχει στο μυαλό του μόνο το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε.

Παράλληλα τάχθηκε ξανά κατά της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και τόνισε πως μέσα στις επόμενες τρεις – τέσσερις ημέρες θα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες.

«Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ισοπεδωτικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει τουλάχιστον τα βασικά για την επιβίωσή του. Δικαιούνται και οι άνεργοι να έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά. Γι’αυτό οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν πλέον να περιμένουν καθόλου», πρόσθεσε.

Σε ευθεία ερώτηση δε για τη συμπόρευση Λοβέρδου-Βενιζέλου, έκανε λόγο για αναμενόμενη κίνηση αλλά παράλληλα άσκησε κριτική σε όσα γίνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Η λογική της παρέλασης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν και υπουργικούς θώκους και ασχολούνται κυρίως με τις εσωκομματικές εξελίξει δεν μπορεί να είναι προς όφελος της χώρας», είπε.

Εν τω μεταξύ απόψε η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη στην αποθήκη Δ στο λίμανι δίνοντας συνέχεια στις συνεχείς εξορμήσεις της στην περιφέρεια και στην έντονα προεκλογική δραστηριότητα που ασκεί εδώ και μήνες.
Επιπλέον η Δημοκρατική Συμμαχία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης χαρακτήρισε σκανδαλώδη την κοινή θέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να εγγυηθεί το κράτος τα χρέη τους αποδίδοντας το 60% της χρηματοδότησης στα ταμεία τους και το 40% στις τράπεζες που έχουν δανειστεί.

«Έτσι δεν αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης και υπενθύμισε τις προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ για περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης, για απαγόρευση του υπερδανεισμού των κομμάτων από τις κρατικές τράπεζες και για πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του πολιτικού χρήματος από τα κομματικά ταμεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου