Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα Ντόρας σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας

Κάλεσμα Ντόρας σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας

 
Κάλεσμα Ντόρας σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας
Προσκλητήριο στους ψηφοφόρους που παραδοσιακά ψηφίζουν Ν.Δ να εμπιστευτούν τη Δημοκρατική Συμμαχία απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από την πόλη του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, έκανε άνοιγμα στους φιλελεύθερους, δημοκρατικούς, κεντροδεξιούς, ευρωπαϊστές ψηφοφόρους λέγοντας πως μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία σήμερα υπηρετεί τις αρχές της ελευθερίας, της δημιουργίας, της σκληρής δουλειάς μέσα στην Ευρώπη.


«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν είναι πια το φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα που ήθελαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κώστας Μητσοτάκης», είπε συγκεκριμένα και έστειλε μήνυμα σε εκείνους τους ψηφοφόρους που εμπιστεύονται το πρώην κόμμα της από παράδοση.


«Καταλαβαίνω το δέσιμο που νιώθουν μερικοί που, ενώ αγανακτούν, αδυνατούν να την εγκαταλείψουν. Αλλά τα κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες και φανέλες. Πρέπει να τα υποστηρίζουμε μόνο αν μας εκφράζουν και αν υπηρετούν τη χώρα»,  είπε και παράλληλα άγγιξε τις «καραμανλικές» χορδές των Μακεδόνων ψηφοφόρων υπενθυμίζοντας την εθνική επιτυχία της χώρας στο Βουκουρέστι για το θέμα των Σκοπίων με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλη και την ίδια υπουργό Εξωτερικών.


«Ο άνθρωπος που σας ομιλεί έχει αποδείξει με αγώνες τι μπορεί να κάνει για τη Μακεδονία», είπε με έμφαση και αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση και στο μήνυμα που έστειλαν ΝΑΤΟ και Ε.Ε στα Σκόπια.
«Δεν έχει ΝΑΤΟ, δεν έχει Ευρωπαϊκή Ένωση κύριε Γκρουέφσκι αν το πρόβλημα με την Ελλάδα δεν επιλυθεί. Και τώρα σας λέω τούτο: Χάγη ή μη Χάγη αυτή είναι η ελληνική πολιτική. Αυτή είναι η συμμαχική πολιτική. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πολιτική», συμπλήρωσε.

«Στο διαδίκτυο η περιουσία μου»

Το εγκώμιο για τον Κώστα Καραμανλή έπλεξε έμμεσα και σε άλλο σημείο της ομιλίας της μιλώντας για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που έχει προτείνει το κόμμα της όπως για παράδειγμα η μείωση των βουλευτών σε 200 και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων κατά 50%.


«Δώσαμε πρώτοι το παράδειγμα αναρτώντας τα οικονομικά στοιχεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο διαδίκτυο. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ προσωπικά με τα περιουσιακά μου στοιχεία και ζητώ να πράξουν το ίδιο και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές» ανέφερε θυμίζοντας ότι δεν είχε ψηφίσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
«Μειοψήφησα αλλά ο Καραμανλής δεν με διέγραψε», είπε.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα η Ντόρα Μπακογιάννη αποδοκίμασε τη ΝΔ κάνοντας λόγο για «το κόμμα του κ. Σαμαρά».
Συγκεκριμένα επέκρινε τη στάση της ΝΔ να μετέχει, όπως είπε, στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά να ισχυρίζεται ότι δεν συγκυβερνά και άσκησε κριτική για τα περί επαναδιαπραγμάτευσης.

«Θέλει να πάει στις εκλογές με το επιχείρημα ότι ‘θα’ διαπραγματευτεί ‘μετά’ με τους δανειστές. Είδαμε όμως πως διαπραγματεύτηκε ‘μετά’ ο Ιρλανδός, ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Ούγγρος ‘Σαμαράς’», είπε και με εξίσου υψηλούς τόνους αποδοκίμασε και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για συνθήκες ρευστότητας και διάλυσης και για παρέλαση στην πασαρέλα υποψηφίων αρχηγών οι οποίοι είτε δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο και δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, είτε το διάβασαν αλλά δεν ήθελαν να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Ευθέως αποδοκίμασε επίσης και τα κόμματα της αριστεράς.
Για το ΚΚΕ είπε ότι κινείται στα όρια του νόμου και αναρωτήθηκε αν ονειρεύεται κάτι σαν τη Βόρειο Κορέα που οδήγησε σε θάνατο από πείνα δύο εκατομμύρια πολίτες της.
Για το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα είπε ότι ειδικεύονται σε διάφορες παραλλαγές ανευθυνότητας και ασκώντας κριτική στη ΔΗΜΑΡ είπε ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη προτιμάει τις γενικόλογες τοποθετήσεις.

«Θα μπούμε στη Βουλή»

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη απευθύνθηκε όμως και σε άλλες μεταρρυθμιστικές και φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου που, όπως είπε, αδυνατούν να συνεργαστούν παρά της προσπάθειες του κόμματός της που, υποστήριξε, είναι οργανωμένη δύναμη.

«Με ‘παρέα’ ή μόνοι μας εμείς θα μπούμε στη Βουλή» εκτίμησε ανοίγοντας παράθυρο συνεργασίας με τις εν λόγω ιδεολογικοπολιτικές δυνάμεις  και δίνοντας απάντηση στα γκάλοπ που εμφανίζουν χαμηλά τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάνοντας μάλιστα λόγο για μεθοδευμένη δημοσκοπική παραπλάνηση.

«Τα διάφορα γκάλοπ που εμφανίζουν τη Συμμαχία με ποσοστά κάτω του 3% όπως στην Κρήτη, θα τα πάρει ο αέρας μαζί με την αξιοπιστία αυτών που τα οργάνωσαν, το βράδυ των εκλογών», είπε.

Τέλος ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ξανακάλεσε την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’αυτή να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα τρία αυτά κόμματα αν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται. Οφείλουν να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία και την υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου», επεσήμανε επαναλαμβάνοντας πως πρέπει θα δοθεί έμφαση και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σημειώνοντας πως η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται για τον ιδιωτικό τομέα και για ένα λειτουργικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου