Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει την καταστροφική πρακτική που μας οδήγησε εδώ

Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει την καταστροφική πρακτική που μας οδήγησε εδώ

13_12_2011_skylakakis
«Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν αύξηση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου το ενδεκάμηνο του 2011 κατά 3% και ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών εσόδων, παρά τις τεράστιες νέες φορολογίες.
Είναι προφανές ότι θα χρειαστεί πάλι να βρεθούν χρήματα για να καλύψουν το πρόσθετο έλλειμμα που δημιουργήθηκε. Το πολιτικό σύστημα συνεχίζει την καταστροφική πρακτική που μας οδήγησε εδώ. Πρώτα ξοδεύει και μετά ψάχνει να βρει φόρους ή δάνεια για να καλύψει τα ελλείμματά του.
Φόρους από αυτή την οικονομία δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω και τα δάνεια από την Ευρώπη είναι απολύτως συγκεκριμένα και με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θα αποφασίσουν τα κυβερνητικά κόμματα να συζητήσουν σοβαρά ποιές δαπάνες του κράτους θα περικόψουν ή θα συνεχίσουν να παριστάνουν τους εξουθενωμένους Επιμηθείς ή τις αποσβολωμένες στρουθοκαμήλους;
Και θα σταματήσει επιτέλους η αριστερά αντί να προβοκάρει κάθε προσπάθεια συμμαζέματος, να προτείνει συγκεκριμένες δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν για να βρεθούν χρήματα για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά που έχουν περιέλθει σε απόγνωση;
Η οικονομία και ο λαός δεν αντέχουν άλλο την αβεβαιότητα και την άρνηση του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια όπως είναι, να κάνει τη δουλειά του και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.
Και βέβαια κανενός το DNA δεν φταίει ούτε για το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ξόδεψε φέτος περισσότερα χρήματα απ' ότι πέρσι για καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου, ούτε γιατί είναι ανίκανος να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου