Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στην Βουλή

Γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στην Βουλή


Μπορεί οι διάφορες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες να δείχνουν ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δημοκρατική Συμμαχία, δεν πιάνει το πολυπόθητο 3% για την είσοδο της στην Βουλή, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική! Δύο είναι τα σημεία, τα οποία αποδεικνύουν την άνετη μάλιστα, είσοδο του κόμματος στο κοινοβούλιο!

Πρώτον, στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η πρόθεση ψήφου με μεγάλο ποσοστό «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ», που μετά την αναγωγή της εκλογικής επιρροής (απλά μαθηματικά), αναμενόμενα ξεπερνάει το όριο του 3%, κάτι το οποίο δεν καταγράφεται στις μετρήσεις!!!
Δεύτερον και σημαντικότερο, όλοι γνωρίζουν ότι στις δημοσκοπήσεις, δεν καταγράφεται ΠΟΤΕ, η γνώμη των πολιτών της Ροδόπης, λόγω της ιδιομορφίας του πληθυσμού (χριστιανοί - μουσουλμάνοι).
Στην προκειμένη περίπτωση, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ροδόπη, θα καταγράψει σημαντικά και θεαματικά ποσοστά, λόγω της μειονοτικής ψήφου (που είναι σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος). Πληροφορίες και εκτίμηση μας είναι ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι το τρίτο κόμμα στο νομό με διψήφιο μάλιστα ποσοστό, λόγω της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ιλχάν Αχμέτ.
Αμέσως καταλαβαίνετε ότι συγκεντρωτικό ποσοστό πανελλαδικά του κόμματος, ανεβαίνει αμέσως! Οπότε καλά θα είναι ορισμένοι να μην το παίζουν προφήτες και να μιλάνε για Βατερλώ της Ντόρας! Θα διαψευστούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου