Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

“Ρίξτε την κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές”

 
 
 
 
 
 
Rate This

Ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα εκφώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας χθες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση προκειμένου να πάμε σε εκλογές.
«Ακούγοντας τον κ. Παπανδρέου έμεινα άφωνη. Δεν περίμενα ποτέ ότι ένας πρωθυπουργός ανάμεσα στο μέλλον της χώρας και στο δικό του, θα επέλεγε το δικό του. Προκειμένου να μη χάσει την πρωθυπουργία προτιμά να πάει την Ελλάδα εκτός ευρώ» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε δημόσια τηλεοπτική της παρέμβαση (Mega) και πρόσθεσε: «Κινδυνεύουμε να έχουμε ένα μεγαλοπρεπές “όχι”. Κινδυνεύουμε την ανικανότητα μιας κυβέρνησης ο λαός να τη συνδέσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η κ. Μπακογιάννη ταυτόχρονα κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «εάν έχουν αίσθηση ευθύνης να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η χώρα μπαίνει σε τεράστιες περιπέτειες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΣΥ μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία περί δημοψηφίσματος. Εγκάλεσε τον κ. Παπανδρέου για γάντζωμα στην εξουσία διακυβευόμενος το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού: «Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από τον λαό να πει τι “δεν θέλει”, να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή, χαρακτήρισε «πλήρως αποτυχημένο» το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να ενημερώσει το Κοινοβούλιο εάν η κυβέρνηση μελετά ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα συνδυάζει τη μείωση του χρέους με μια σοβαρή και οργανωμένη αναπτυξιακή προοπτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου