Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΗ.ΣΥ.: Να απαγορευτεί ο δανεισμός των κομμάτων από τις τράπεζες

ΔΗ.ΣΥ.: Να απαγορευτεί ο δανεισμός των κομμάτων από τις τράπεζες
 
Την απαγόρευση του δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες με νομοθετική ρύθμιση ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία με αφορμή δημοσιεύματα, που αποκαλύπτουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται με δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, καθώς εξαντλήθηκαν  τα περιθώρια δανεισμού τους από την Αγροτική Τράπεζα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη πριν λίγες ημέρες είχε ξαναθίξει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, και τώρα επανέρχεται κάνοντας λόγο για δανεισμό χωρίς διαφάνεια.
Όπως τονίζεται όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για τη θέση των κομμάτων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αυξάνεται και ο χρόνος χρηματοδότησης με βάση την παρούσα κατανομή ψήφων έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της συμφωνίας για πρόωρη προκήρυξη εκλογών».
Η ΔΗ.ΣΥ. ζητά από τη νέα κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε δανεισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. από την Τράπεζα Αττικής και με νόμο να απαγορευτεί ο δανεισμός κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα, καθώς επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών.
«Αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν την ίδια στιγμή που τα κόμματα θα συναλλάσσονται με τις τράπεζες χωρίς διαφάνεια, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια, που ισχύουν για όλους τους άλλους πελάτες των τραπεζών και με επιδίωξη την αλλοίωση της λαϊκής βούλησης μέσω της υπερχρηματοδότησης των κομμάτων που κατ’ εξοχήν έχουν την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ..
Στο μεταξύ  η κα Μπακογιάννη συνεχίζει την περιοδεία στην περιφέρεια και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τον νομό Ροδόπης. Μάλιστα το Σάββατο το απόγευμα θα μιλήσει στους δημότες του Ιάσμου και της Φιλλύρας ενώ θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες.
Απόψε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα μιλήσει στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπαδήμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου