Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ντόρα κατά Παπανδρέου και Σαμαρά από το Παλέρμο

Ντόρα κατά Παπανδρέου και Σαμαρά από το Παλέρμο



του Νίκου Αρμένη


Την κατηγορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς υπονόμευσαν την αξιοπιστία της χώρας καταλόγισε η Ντόρα Μπακογιάννη στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Πιο αιχμηρή για τον κ. Σαμαρά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τον κατηγόρησε ότι με καθυστέρηση ενάμιση χρόνο και αφού αυτοπαγιδεύθηκε σε παράλογες θέσεις, αναγκάστηκε συρόμενος από τις εξελίξεις – έστω και προσωρινά – να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

«Στο μεταξύ όμως τροφοδότησε το λαϊκισμό και την έξαλλη ανευθυνότητα των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας»,  συνέχισε και αφού συμπεριέλαβε στην οξεία κριτική της και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η χώρα έφτασε στο έσχατο όριο και δεν αντέχει άλλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα.

Την προσήλωσή της στον ευρωπαϊκό δρόμο και την πίστη της ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αναμένεται να εκφράσει η κα Μπακογιάννη και στο συνέδριο των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων στο Παλέρμο.

Συγκεκριμένα σε ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει αύριο σε εκδήλωση με θέμα «Ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης. Ποιο το μέλλον του ευρώ;», η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του briefingnews.gr, πρόκειται με έμφαση να καταθέσει την πεποίθησή της ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση του ευρώ και παράλληλα να σταθεί και η ελληνική οικονομία στα πόδια της.

Επιπλέον θα αναφερθεί στην εμβάθυνση της Ευρώπης και του ενοποιητικού εγχειρήματος και θα τονίσει ότι οι όποιες αλλαγές στις βασικές συνθήκες θα πρέπει να στηριχθούν σε δύο πόδια: Σε αυτό της  εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών και της αναπτυξιακής διάστασης, όσο και σε αυτό της ενίσχυσης των δομών και των δράσεων αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών.

Μάλιστα θα επισημάνει αυτός θα πρέπει να είναι και ο προσανατολισμός της Ελλάδας στη συζήτηση στην Ευρώπη στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου να είναι παρούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου