Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: Κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης και εκλογές σε 4 μήνες

 
Ντ. Μπακογιάννη: Κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης και εκλογές σε 4 μήνες

Υπερκομματική κυβέρνηση προσωπικοτήτων τώρα και εκλογές σε τέσσερις μήνες, είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας όπως την διετύπωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε πως εξαιτίας των ερωτημάτων που προέκυψαν από το «κούρεμα» και την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει άμεσα εκλογές καθώς το κόστος αυτών των εκλογών ενδεχομένως να είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.


«Είμαι υπέρ των εκλογών με ελαχιστοποίηση του κόστους των εκλογών», αποσαφήνισε παράλληλα και επανέλαβε την ανάγκη άμεσα να σχηματιστεί υπερκομματική κυβέρνηση από ανθρώπους με ευρύτερο κύρος, που θα στηριχθεί από τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει μέσα στο ευρώ.

«Οι πολιτικές δυνάμεις κρύβονται. Δεν μιλούν. Δεν λένε αλήθειες», σημείωσε ενώ ανέφερε πως και ο κόσμος είναι σε σύγχυση καθώς από τη μία λέει όχι στη δανειακή σύμβαση και από την άλλη ναι στο ευρώ.

«Βγαίνει ο κ. Μιχελάκης και λέει για τον κ. Κοέλιο χωρίς να λέει τίποτα από τα υπόλοιπα και βγαίνει και ο κ. Σαχινίδης και προσπαθεί να υπερασπιστεί μια κυβέρνηση που αναμφισβήτητα πλέον δεν μπορεί, έχει τελειώσει», πρόσθεσε ενώ με σκληρή γλώσσα αποδοκίμασε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί και ο κ. Σαμαράς μέσα του ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν έχει καμία ελπίδα να επαναδιαπραγματευτεί πράγματα», είπε συγκεκριμένα ενώ παρουσίασε τις εκλογές ως μονόδρομο στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί υπερκομματκή κυβέρνηση προσωπικοτήτων έστω με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.

Ξεκάθαρα πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο η Δημοκρατική Συμμαχία να συμμετάσχει αυτή τη στιγμή σε μια τέτοια κυβέρνηση καθώς τόνισε πως τη νομιμοποίηση τα κόμματα την παίρνουν από το λαό ο οποίος τελικά θα δώσει και τη λύση.

Επιπρόσθετα η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν επικριτική μιλώντας και για την κατάσταση στην Ευρώπη.

«Δεν μ’αρέσει γιατί βρίσκονται όλοι σε σύγχυση και γι’αυτό η δυσκολία ή η ευκολία με την οποία παίρνονται αποφάσεις, δείχνει την έλλειψη ουσιαστικού ευρωπαϊκού οράματος και αποφασιστικότητας να κρατήσουμε αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό κεκτημένο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου