Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ντόρα προς Βερολίνο: «Σοβαρευτείτε»

Ντόρα προς Βερολίνο: «Σοβαρευτείτε»
6
 
Ντόρα προς Βερολίνο: «Σοβαρευτείτε»
«Σοβαρευτείτε», είναι το μήνυμα που έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βερολίνο αντιδρώντας στην προκλητική πρόταση των Γερμανών για τοποθέτηση ειδικού επιτρόπου προϋπολογισμού στην Αθήνα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χρησιμοποιώντας ίσως την πιο σκληρή γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ για την Γερμανία, αποδοκίμασε την γνωστή πρότασή που δημοσίευσαν οι Financial Times.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους φίλους μας Γερμανούς. Ένας λαός αντέχει πολλές θυσίες. Αυτό που σίγουρα δεν αντέχει είναι προσβολές. Καλό είναι λοιπόν να είναι πολύ σοβαρότεροι και με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης όταν μιλούν για διαφορετικές αποφάσεις από αυτές που οι ίδιοι υπέγραψαν στις 26 Οκτωβρίου», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε τηλεφωνήσει στον επικεφαλής του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών που ανήκει το κόμμα της, προκειμένου να ενημερώσει και να υποστηρίξει τις εθνικές θέσεις της χώρας ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μάλιστα κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή τους κ.κ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, να κάνουν το ίδιο επικοινωνώντας με τους επικεφαλείς των δικών τους αδερφών κομμάτων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Επιπλέον ευχήθηκε στον πρωθυπουργό κάθε επιτυχία στη δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου