Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επιστολές στην Αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος κ' στη διοίκηση του ΟΠΑΠ | 23.01.2012

Επιστολές στην Αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος κ' στη διοίκηση του ΟΠΑΠ | 23.01.2012

skylakakis xeplyma vromikou xrimatosΟ Θόδωρος Σκυλακάκης, απηύθυνε σήμερα επιστολές στον Πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη και στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, για την υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των ανωνύμων δελτίων του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σκυλακάκης, αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης κ. Καραμπέρης κατείχε 2.032 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, με προέλευση δεκάδες πρακτορεία ανά την Ελλάδα. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Από ενδεικτική εξέταση δημοσιευμάτων του τύπου των τελευταίων ετών (ομολογία μεγαλέμπορου ναρκωτικών -2005, σύλληψη δημόσιου λειτουργού που ήλεγχε τυχερά παιχνίδια -2007, ξέπλυμα από κύκλωμα πορνείας -2009, εξάρθρωση παραρτημάτων ρωσικής και γεωργιανής μαφίας -2011, φορολογική έρευνα γιατρών και δικηγόρων από το ΣΔΟΕ -2011), προκύπτει ότι το φαινόμενο αυτό έχει συστηματικό χαρακτήρα και πολύ μεγάλη έκταση. Είναι συνεπώς προφανές ότι υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για τα οποία υπάρχουν αυταπόδεικτα στοιχεία ενοχής, αν οι σχετικές υποθέσεις εξεταστούν συστηματικά και συσχετισθούν όλα τα επί μέρους στοιχεία».


Ο κ. Σκυλακάκης ζητά επίσης από την Αρχή να ερευνήσει -όπως έχει αρμοδιότητα- τις υποθέσεις αυτές, καθώς και να ελέγξει αναλυτικά το πόθεν έσχες δημοσίων προσώπων ή λειτουργών, οι οποίοι εμφανίζουν μεγάλα κέρδη από τυχερά παιχνίδια. Ερωτά επίσης τη διοίκηση του ΟΠΑΠ, το μονοπώλιο του οποίου έχει δοθεί για να προστατεύονται οι πολίτες από τον εθισμό και για να μην χρησιμοποιούνται τα τυχερά παιχνίδια ως μέσο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τι σκοπεύει να κάνει για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που γίνεται μέσω των δικών του παιχνιδιών και των δικών του συνεργατών; Ζητά επίσης από τον ΟΠΑΠ να εξηγήσει πως εφαρμόζεται η προστασία των ανηλίκων από τα τυχερά παιχνίδια, όταν τα δελτία των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ παραμένουν ανώνυμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου